SILDIKON VALLEY 2019

PILOTPROSJEKTET
SOM TOK AV

 
daniel-mayovskiy-ai6IRDJQMKw-unsplash.jpg
 
 

Bli kjent med Sildikon Valley

Over 400 søkere som ble til 47 sommeransatte fordelt på 10 lykkelige bedrifter – det var fasiten etter at Sildikon Valley 2019 var over.

Bedriftenes tilbakemelding ved prosjektslutt var klar – Sildikon Valley MÅTTE videreføres i 2020, gjerne i enda større omfang. Studentene som fikk jobb snakket også svært varmt om sommeren i Haugesundregionen. Istedenfor å gå inn som avløsere for faste ansatte på ferie, fikk de samarbeide i team om å skape noe nytt. Det ble også arrangert flere sosiale sammenkomster, som lot studentene bli kjent med hverandre på tvers av ulike team og bedrifter. Noen fikk til og med fast jobb i regionen som en direkte følge av Sildikon Valley-prosjektet, og flere ytret ønske om å komme tilbake sommeren 2020.

Det ser med andre ord ut som at Sildikon Valley har kommet for å bli i lang tid. At det blir en ny runde i 2020 er iallfall helt sikkert, og vi vil gjøre neste år både større og bedre enn premieresesongen i 2019. Flere bedrifter har allerede signalisert at de vil øke antall studenter de tar inn neste år. Andre bedrifter, som ikke var med i fjor, har banket på døra for å slippe inn. At regionen er klar for innovasjon og nytenkning, er klinkende klart.

En region kjent for mer enn sild

Haugesund har ikke vært «sildabyen» i annet enn kallenavnet på lang tid. Silden er for lengst redusert til et identitetsbærende ikon, derav prosjektnavnet. Og vi vet allerede hva vi skal leve av etter silden; akkurat det vi lever av nå – kompetanse.

Sildikon Valley handler om å synliggjøre de spennende mulighetene i regionene vår, og dermed trekke til oss ny, frisk kompetanse fra landets ledende utdanningsinstitusjoner. Studentene på sin side får en unik mulighet til å tilbringe sommeren i sterke fagmiljøer og samarbeide om å skape istedenfor å vedlikeholde. De lærer utvilsomt mye i løpet av perioden, men de har også veldig mye å lære bort.

Regionen vår bugner over av spennende teknologibedrifter, når disse kobles sammen med morgendagens klokeste hoder, har vi sett at fantastiske ting kan skje. Snart slipper vi jobbene for 2020, og vi spår at interessen bare vil stige – både blant bedrifter og studenter.

Vi gleder oss til å se hva som skjer sommeren 2020!