om sildikon valley

Silden som bygget Haugesund er for lengst redusert til et identitetsbærende ikon, men mulighetene i og rundt «Sildabyen» har aldri vært større. Sildikon Valley er et samarbeidsprosjekt mellom bedrifter fra Haugesundregionen som ønsker å utfordre de største talentene norske universiteter og høyskoler har å by på.

Haugesund-regionen har rundt 150.000 innbyggere og ligger sentralt plassert mellom Bergen og Stavanger. Regionen er verdensledende innen maritim teknologi og produserer alt fra skip og plattformer til avanserte undervannsverktøy og fremtidens havvindmøller. Det er også et voksende internasjonalt teknologimiljø som utvikler avanserte datasystemer og roboter.

I tillegg til et internasjonalt arbeidsmiljø, finner du mye av det beste Norge har å by på i regionen. Fjord og foss, kyst- og bykultur, en unik vikinghistorie og idylliske øysamfunn. Haugesundregionen omfatter kommunene Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Bokn, Vindafjord, Etne, Sauda, Suldal og Utsira.

Bak Sildikon Valley står Haugaland Vekst IKS og Haugesundregionen.no.

Haugesundregionen er et samarbeid mellom en rekke partnere i både privat og offentlig sektor. Vi jobber for å styrke vår evne til å beholde og tiltrekke oss arbeidskraft og innbyggere. Dette gjøres blant annet ved å skape møteplasser mellom studenter, de med arbeidserfaring og næringslivet.

Haugaland Vekst er regionens mulighetsutvikler. Vi arbeider med regional næringsutvikling – med fokus på muligheter som bidrar til verdiskaping for Haugesund-regionen. Haugaland Vekst er eid av 10 lokale kommuner og Rogaland Fylkeskommune.

Er du på jakt etter fast jobb? Vi har nettverk og kommuner som gjør sitt beste for å ta imot dere. Er dere to, bistår vi til å finne jobb til begge. Sildikon Valley-klyngen tilbyr også en rekke bachelor- og masteroppgaver, i tillegg til muligheten for fast jobb etter endte studier.

Velkommen skal du være!

Nysgjerrig? Les mer om pilotprosjektet her.

 
 
 

Har du spørsmål? Se her eller Ta kontakt med:

Jannicke Kvarven
kvarven@h-vekst.no

Kunne din bedrift tenkt seg å være med på eventyret? Ta kontakt med oss.


Les vår personvernerklæring her.

Navn *
Navn